Jelentkezési lap

  A jelentkezésed után a lehető legrövidebb időn belül felvesszük Veled a kapcsolatot!

  A különböző tanfolyamokról
  az egyes menüpontokban tájékozódhatsz

  A1 kategória

  Kinek ajánljuk?

  Akik egy kisebb teljesítményű motorkerékpárra szeretnének vezető engedélyt szerezni, akkor számukra ez a kategória a legmegfelelőbb. Ha valaki az előző, AM kategóriás tanfolyamot is elvégezte, biztos lehet abban, hogy kellő tapasztalattal vág neki az A1-es kategóriának..

  Milyen gépjárműveket vezethet A1 vezetői engedéllyel?

  Ha megszerzi az A1-es vezetői engedélyt, az ide vonatkozó törvény alapján olyan két- vagy háromkerekű járművet/motorkerékpárt vezethet majd:

  • melynek hengerűrtartalma a 125 cm3-t, teljesítménye a 11 kW-ot, teljesítmény/tömeg aránya pedig a 0,1 kW/kg-ot nem haladja meg;
  • továbbá olyan motoros háromkerekűt, azaz három szimmetrikus elrendezésű kerékkel rendelkező járművet, mely 50 cm3-nél nagyobb hengerűrtartalmú belsőégésű motorral van ellátva, és/vagy a tervezési sebessége nagyobb, mint 45 km/óra, teljesítménye a 15 kW-ot nem haladja meg.
  Az A1-es vezetői engedélyt csak a 16. életév betöltése után szerezhető meg, valamint megszerzése feljogosítja az AM kategóriás gépjárművek vezetésére. A tanfolyamon való részvétel feltételei

  • Ha a tanfolyamot a 16. életévét betöltve fejezi be, akkor a tanfolyamba már 15 évesen is bejelentkezhet
  • A kötelező orvosi alkalmassági vizsgálaton való részvétel
  • A törvényes képviselő írásos beleegyező nyilatkozata
  • Állandó lakhely Szlovákia területé
  Válassz iskoláink közül:
  Vyber si školu: