• Skúšku na vodičské oprávnenie som absolvovala pred troma rokmi! Za perfektné vzdelávanie veľká vďaka patrí Autoškole Horváth!

    by Hajnalka

Munkabiztonság (BOZP)

Miért van rá szükség?

A közlekedésben (személy- vagy áruszállítás) dolgozók, valamint az olyan alkalmazottak, akiknek munkaköri leírásuk tartalmazza a gépjárművek (pl. céges autó) vezetését, a közutakon eltöltött hosszú idő során sok veszélynek, váratlan helyzeteknek vannak kitéve. A forgalmi helyzet, az útviszonyok és a gépjármű műszaki állapota egyik pillanatról másikra megváltozhat. Ezért egy ilyen foglalkozás mellett a munkabiztonsági és munkaegészségügyi előírások ismerete, betartása ma már alapkövetelmény.

Az autósiskolánkban megszerezheti a munkabiztonsági és munkaegészségügyi tanfolyam sikeres elvégzéséről szóló igazolványát, amellyel a céges autókat vezető sofőrök:

  • teljes mértékben felkészülnek a tanfolyamon elsajátított ismeretanyag gyakorlati alkalmazására,
  • megelőzhetik a balesetveszélyes helyzetek kialakulását,
  • a gépjárműveik műszaki állapotára vonatkozó munkabiztonsági előírások elsajátításának köszönhetően biztonságosan elháríthatják az adódó műszaki problémákat,
  • képesek megfelelően kezelni a már kialakult veszélyhelyzeteket.


Kikre vonatkozik a tanfolyam elvégzése?

A Tt. 208/1991 sz. rendelet értelmében a munkabiztonsági tanfolyam elvégzése kötelező:

  • minden olyan munkavállalónak, aki munkahelyén foglalkozásszerűen gépjárművezetéssel foglalkozik,
  • minden olyan munkavállalónak, aki munkahelyi szolgálati út során saját vagy céges gépjárművet vezet.


A Tt. 124/2006 sz. törvény 7. paragrafusa értelmében az ilyen sofőröket alkalmazó munkáltatónak az alkalmazottainak kötelessége biztosítani a munkabiztonsági és munkaegészségügyi tanfolyamon való részvételt.

A Tt. 158/2001 sz. törvény 8b paragrafusa alapján a munkabiztonsági és munkaegészségügyi tanfolyam elvégzése minden két évben legalább egyszer kötelező.

Personalne

Personalne

Rychlost

Rychlost

Testy

Testy

loader image
Category: All
Sort by: Numeric
Order: Ascending
  • Fabia White Front

Válassz iskoláink közül:
Vyber si školu: